neděle 6. listopadu 2016

CARAVANING BRNO 2016

...také letos jsme se byli mrknout a inspirovat na veletrh Caravaning do Brna. Tentokráte to vyšlo na déle, pracovně jsme totiž byli také na Sport Life, kterýžto probíhal souběžně. Ale o tom snad někdy příště....:-)

Ke Caravaningu.......myslím, že tentokráte tam nebyly žádné převratné novinky. Jako něco nového mne osobně oslovily systémy prvků vestaveb do menších dodávek od Moravské firmy egoé. Jinak obrovské množství velkých a ještě větších obytňáků, ale menších, do 5 a půl metrů minimum, jestli vůbec nějaký. Snad jen nabídka nových Chalengerů, kde jsme jednu vestavbičku 5,40m vyčmuchali :-).

A tak jsme alespoň pořídili drobnosti do naší dodávky, jako například nepostradatelné vybavení kuchyně, nerozbitné malé LIQUERky od EuroTrail(u) :-).


Samozřejmě jsme taky zakoupil nové  vydání "Camper a outdoor", který vydává stejný tým jako známější "Camper, Cars a Caravans".  Obsah Camperu...., jeho cena a vůbec úroveň časopisů s obdobnou tématikou vydávaných u nás, mne donutila k malému zamyšlení. 

Jelikož jsem tak trochu "fanatik" do různých odborných publikací majících souvislost s našimi koníčky, moc neváhám a také při našich zahraničních výletech zakoupím nějakou, v tomto případě časopis. Záměrně v následujících řádcích neporovnávám tituly německé či rakouské, jako například německý Camper Vans (to je jiná daleko rozsáhlejší cílová skupina).

Polsko: Polski Caravaning, více než 105 stránek, vychází 4x ročně, cena 12,40Zl (ca 80 Kč), mnoho autorských textů, které mají vztah k Polsku a tamnějším produktům



Slovinsko: Avto-Dom, přes 130 stránek, vychází 11x za rok!!!!!, cena 4,90EUR (ca 130 Kč), obrovské množství autorských textů a praktických informací především o Slovinsku a částečně o Chorvatsku (kempy, STLP, a další). Pozor Slovinců je pouze ca 2mil, 



Česko: Camping, Cars a Caravans, 86stránek + obálka, cena 69Kč (na Slovensku 3,90 EUR), vychází 6x ročně, málo autorských textů, když tak typu "jak jsme jeli do Španělska..." a podobně. Mnoho převzatých (zřejmě) ze "sesterského" německého CCC.

Česko: Caravan, 86stránek + obálka, 69Kč, na Slovensku 2,99EUR, vychází 4x ročně, ostatní obdobně viz. výše, někdy je lepší CCC někdy tady tento.

Česko: Camper a outdoor, 50 stránek + obálka, 79Kč/3,50EUR, 2x za rok, je zaměřen více na vestavby, vanny a podobně, určitě výborný počin do budoucna. Na omluvu snad to, že zatím vyšly tři čísla celkem, "...jestli se nepletu..hihihi..."



Takže závěrem....myslím, že naši vydavatelé mají rozhodně co dohánět............





Žádné komentáře:

Okomentovat